Madeira on ideaali matkakohde keväällä

Madeira on saari Atlantin valtameressä, noin 900 kilometriä luoteeseen Lissabonista. Se on suosittu turistikohde, joka tarjoaa upeita näkymiä meren kivikkoisilla rannoilla ja ainutlaatuisia aktiviteetteja mitä viehättävimmissä paikoissa. Lisäksi sieltä löydät myös uskomattomia herkkuja ja hienoja viinejä. Madeira onkin suosittu kohde kulinaristien keskuudessa, sillä kalastus on alueen pääelinkeinoja. Näin ollen ravintolat tarjoilevat maistuvia aterioita tuoreista merenelävistä. Lue tästä artikkelista kaikki, mitä tarvitset tietääksesi ennen matkalle lähtöä ja miten voit hyödyntää kaikki Madeiran tarjoamat mahdollisuudet.

Funchaliin suorilla lennoilla Helsingistä

Ensimmäinen askel on varata lennot Madeiralle. Suosituin lentokohde on Funchalin kansainvälinen lentokenttä (FNC), joka sijaitsee saaren itäosassa, Madeiran suurimmassa kaupungissa. Lentoaika Helsinki-Vantaalta on hieman alle kuusi tuntia. Useat lentoyhtiöt operoivat kaupunkiin ja jos sinulla on mahdollisuus lähteä reissuun pikaisellakin aikataululla, äkkilähdöt mahdollistavat matkalle lähdön usein edullisempaan hintaan.

Jos haluat tutustua saareen paremmin lomasi aikana, kannattaa myös vuokrata auto tai mopo esimerkiksi vuoristoon matkaamista varten. Autonvuokraamoja on lukuisia ympäri saarta ja mopon voi vuokrata kätevästi useimpien hotellien aulatiloista. Lisäksi saarella on mahdollisuus käyttää erilaisia ​​julkisia liikennevälineitä, kuten busseja ja takseja, sekä veneitä ja katamaraanialuksia. Madeira on osa Portugalia, joten voit myös matkustaa laivalla tai veneellä Funchalin satamaan. Lauttoja lähtee useista portugalilaisista satamista. Saari on kompaktin kokoinen ja aktiiviurheilija voi tutustua mutkitteleviin serpentiiniteihin ja hulppeisiin näkymiin pyöränkin selästä käsin.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy moneen makuun

Majoitus Madeiralla voi olla joko yksinkertaista ja edullista tai luksusta ja hintavampaa. Yöpyminen pienessä, perinteisessä paikallishotellissa on yleensä halpaa ja nämä hotellit tarjoavat usein myös aamiaisen. Luksusluokan hotellit ovat kalliimpia, mutta ne tarjoavat tyypillisesti lisäpalveluita, kuten uima-altaita ja spa-hoitoloita. Myös mökkivuokraus on mahdollista Madeiralla. Jos mietit, miten säästää majoituksessa, suuren mökin vuokraaminen kaveri- tai työporukan kesken voi olla yksi hyvä vaihtoehto.

Madeira tarjoaa monipuolista tekemistä

Madeiralla on monia muita etelän saaria huomattavasti vähemmän asutusta ja se onkin yksi Euroopan viimeisistä villeistä paikoista. Saaren luonto on uskomattoman kaunis ja monimuotoinen. Vuoret ympäröivät saarta ja sen rannoilla on upeita koralliriuttoja. Madeiralla on paljon tekemistä myös niille, jotka haluavat aktiivisempaa lomaa. Vuorikiipeilyyn ja canyoningiin perehtyneet turistit voivat löytää tästä paikasta unohtumattomia elämyksiä. Suurin osa ihmisistä tulee kuitenkin Madeiralle nauttiakseen sen ainutlaatuisesta ilmastosta ja upeista maisemista.

Vilkkain turistikohde on Funchal, saaren pääkaupunki. Siellä voit tutustua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin ja nauttia lukuisista ravintoloista ja ostosmahdollisuuksista. Myös vilkas yöelämä on hyvissä kantimissa Madeiralla. Saarella on useita baareja ja ravintoloita, joissa voit viettää iltaa tanssimalla rytmien tahtiin tai vain rentoutuen alueen musiikkia kuunnellen.

Madeira tarjoaa lisäksi monia mahdollisuuksia vaeltamiseen. Saarella on monia maastopolkuja, jotka tarjoavat loistavan tilaisuuden tutustua alueen luontoon verrattuna altaalla oleskeluun. Voit myös liikkua vuoristoisessa maastossa kastelukanavia pitkin ja nauttia upeista näkymistä.

Makuelämyksiä madeiralaisittain

Funchalin keskustassa on paljon erilaisia ravintoloita sekä kauppoja, joista voi ostaa paikallisia herkkuja. Monet ravintoloista tarjoavat tyypillisiä madeiralaisia ​​ruokia, kuten espanjalaisen omeletin, joka on tavanomainen aamiainen Madeiralla. Myös kala- ja äyriäisruokia on saatavilla useissa ravintoloissa. Madeiralainen keittiö onkin tunnettu erityisesti äyriäisistä ja suosituimpiin äyriäisraaka-aineksiin kuuluu muun muassa maljakotilo, joka on hyvin perinteinen madeiralainen herkku. Paikallinen ja tunnettu oluttyyppi on nimeltään Coral ja se on hyvin suosittu myös turistien keskuudessa.

Madeiralla syödään usein lisäksi muun muassa sardiineja, lihaa, perunaa sekä tuoreita hedelmiä ja salaatteja. Perinneruoista suosituin on sopa de peixe, kala- ja merileväkeitto. Ravintoloista esimerkiksi Barra Azul on suosittu Funchalissa sijaitseva ravintola, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia paikallisia ​​ruokia.